19 listopada 2015

Muffiny z jabłkiem i cynamonem

         Składniki:
  • 2 szklanki mąki 
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2, 3  starte jabłka
  • cynamon
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka

    Przygotowanie:

    Przygotowujemy 2 miski: w jednej umieszczamy składniki suche, a w drugiej składniki mokre.
    Wszystkie składniki mokre i suche mieszamy ze sobą przez krótką chwilę, aż do połączenia. 
  • Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 wysokości. Tak przygotowane muffiny wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni  piekarnika na ok. 15 minut. 
  • Podane proporcje pozwolą na przygotowanie 8 muffinek.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz